Welkom bij Hondenschool Martine
voor puppycursus, gehoorzaamheidscursus, agility en meer!

Even voorstellen

 

Mijn naam is Martine Dijkstra en ben altijd al groot liefhebber geweest van honden, waardoor het voor mij vanzelfsprekend was om de opleiding tot Paraveterinair Dierenartsassistente te gaan halen.

Naast mijn werk als dierenartsassistente, heb ik vele jaren les gegeven bij gehoorzaamheidscursussen in de omgeving.

Hondenschool Martine - 2019-08-28 -58
Hondenschool Martine - 2019-08-28 -3
Hondenschool Martine - 2019-08-28 -76

In de dierenartsenpraktijk zag ik veel honden en eigenaren voorbij komen en kreeg ik dus ook regelmatig vragen over het (vervelende) gedrag van honden. Waaronder: waarom blaft mijn hond? Mijn hond trekt aan de lijn, mijn hond valt uit...

Door de jaren heen heb ik veel ervaring op kunnen doen, waar ik dan ook vaak aan terugdenk en gebruik tijdens de lessen. 

Waarom naar onze hondencursus/hondentraining?

Ik vindt het belangrijk dat mensen bij een goede hondenschool terecht kunnen en dat is voor mij de reden geweest om de titel Kynologisch Instructeur te behalen. Natuurlijk ga ik elk jaar meerdere malen naar bijscholing zodat ik optimaal bij blijf qua lesmethodes.

Qua training gaat mijn voorkeur uit naar concept training.

Concept trainen is een methode om een hond op te voeden vanuit de gedachte dat iedere hond zijn eigen karakter heeft en dat hij verschillende vaardigheden bezit. Vaardigheden waaraan je kunt werken om de hond gedrag aan te leren dat gewenst is, in zijn eigen tempo.
Alle honden worden geboren met een eigen genenpakketje en de daarbij behorende aangeboren eigenschappen. Dat vormt een deel van het totaalpakket dat het karakter van een hond bepaalt. Daarnaast is elke hond uniek in de set aan vaardigheden en eigenschappen die hij bezit, ongeacht het ras of kruising. Die vaardigheden zijn voor iedere hond anders. Het leuke ervan is dat je ze kunt bijschaven, ontwikkelen of misschien zelfs afremmen gedurende het hondenleven.

Ook kijk ik naar hoe de baas zich gedraagt en opstelt tegenover de hond. Samen gaan we aan de slag zodat u kunt genieten van uw hond en het trainen van uw hond. Samen bezig zijn is ook voor uw hond een fijne bezigheid! Het moet voor hond en baas altijd een plezierige les zijn en u moet met een goed gevoel naar huis gaan.

Door onze lessen leert u uw hond begrijpen en hoe u het beste met uw hond kunt communiceren.  Ook door theorie leert u veel over wat uw hond u wil vertellen.

Ik kan u helpen uw honden te trainen, of dat nu voor agility is of als u een herplaatser/buitenlandse hond hebt. Maar ook om samen met uw hond een fijne tijd te hebben en lekker bezig te zijn. Ook mogelijkheid tot hulp bij agressieve hond, of een angstige hond. 


Mocht u belangstelling hebben voor één van onze lessen dan kunt u altijd contact opnemen, en als u wilt kunt u natuurlijk altijd komen kijken zodat u een impressie kunt opdoen van onze lessen. 


 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info